Speelweek 2014


 
Dit jaar is de Speelweek helemaal in het thema van Winter Wonderland, waarmee Capelle – West... lees meer!

Speelweek: Volg ons LIVE!


Klik hier voor groot scherm!

Ronde van West 2014De 7e editie van de Ronde van West vindt plaats op dinsdagavond 26 augustus 2014. Bent u al ingeschreven? Klik hier!

Nieuws

OPROEP! GLAZEN POTJES (370 ml)

Willen jullie ons a.u.b. helpen sparen?


Wij zoeken voor de speelweek 2014 een heleboel lege / schone glazen groenten potten van 370 ml.
Denk aan de potjes waar bijvoorbeeld bruine bonen, erwtjes, rode kool of appelmoes in heeft gezeten.

Dit keer dus NIET in de glasbak, maar heel graag bewaren voor de crea tijdens de speelweek!

De potjes kunnen worden ingeleverd op: 
- zaterdag 23 augustus aanstaande. Dit is de zaterdag vóór de speelweek. Er staat dan in het buurtcentrum een bak / doos speciaal bestemd om al de lege (en schone) potten in te doen.
- als je op zaterdag niet kan, mag je de potjes ook op de eerste ochtend van de speelweek (maandagochtend 25 augustus) - wel graag schoon - inleveren in de tent bij de creakraam.

Alvast bedankt voor het sparen en inleveren.

CREA Speelweek

Motortoertocht 27 aug. (inschrijving VOOR 18:15)

Dames en Heren,

Stichting Buurtgroep Capelle-West organiseert tijdens de speelweek (25 – 29 augustus), zoals al aangekondigd in april (Koninginnedag) weer een motortoertocht.

Vertrek is op woensdagavond 27 augustus om 18.30 uur vanaf het buurtcentrum aan de Willem Barentszstraat. Deelname kost 5€ per persoon en deze dient 18.15 uur betaald te zijn. Deze bijdrage gaat geheel op aan de consumpties tijdens de stop in Strijensas (aankomst tussen 19:30-20.00 uur). Tevens ontvangst u een tegoed bon voor twee consumptiemunten. Deze zijn mede gefinancierd door de sponsorbijdrage van Motorrijschool Nardi en De Motorkelder. Om 18:20 is er een korte briefing. Deelname is uiteraard weer op eigen risico.

Ik was voornemens de route te laten lopen door de Hoeksewaard EN een deel van Noord-Brabant. Maar toen ik gisteren alles gereden had kwam ik uit op bijna 160 KM. Deze route probeer ik jullie nog te sturen (duur zonder stop 2.45 minuten) als die goed is opgenomen, maar voor 27 augustus behoud ik me het recht voor hier en daar wat af te snijden. We gaan zeker niet naar Brabant die dag en ik denk uit te komen op 110 KM.

Eerst een stuk snelweg A16 – A15 – A29 richting Zierikzee / Net na de tunnel afslag Oud – Beijerland. We hebben zoals gemeld een stop in Stijensas en kijken op de haven uit. Daar kunnen jullie 1 consumptie (koffie/thee/ limonade) met appelgebak bestellen tegen inlevering van de consumptiebon die jullie bij inschrijving ontvangen.

Dat brengt mij tot de laatste opmerking: GA VOORAF TANKEN en wees a.u.b. op tijd (18:15 uur betaald) want ik moet de aantallen doorbellen.
 
Groet,
Namens het organisatie comité
Joop Dorst / Carla Versijde

Buurtgroep Capelle-West krijgt voetbaltafel cadeau van BCC

Het WK is achter de rug en Oranje heeft het met een derde plek uitstekend gedaan in Brazilië. Koning Voetbal regeerde over Nederland en ook de BCC winkel in Rotterdam Alexandrium heeft de afgelopen maand in het teken van voetbal gestaan. Op zoek naar een goede bestemming voor de voetbaltafel van Vogel’s en Monster, die tijdens het WK in de winkel stond, nam Assistent vestigingsmanager Ed Doruyter contact op met stichting Buurtgroep Capelle-West, waar men deze professionele tafel maar wat graag wilde hebben.

‘De professionele voetbaltafel, die net als de producten van Vogel’s en Monster die we bij BCC verkopen van uitstekende kwaliteit is, had hier zijn doel gediend,’ licht Ed Doruyter de actie toe. ‘Omdat wij vonden dat deze mooie tafel een tweede leven verdiende, gingen we op zoek naar een organisatie die we er blij mee konden maken. Heel erg leuk dat dat gelukt is!’

Johan Nelisse van Buurtgroep Capelle-West nam de tafel, die een winkelwaarde van €250,- vertegenwoordigt, op zondag 3 augustus in ontvangst: ‘Hier gaan we heel erg veel plezier van hebben,’ luidde de enthousiaste reactie op de belangeloze actie van de elektro-speciaalzaak. ‘Graag willen we BCC bedanken voor dit mooie cadeau!’

Haakcafé Capelle

Kun je nog haken ?
Haak dan mee !


Vanaf dinsdag 20 mei 2014 is er elke dinsdag van 10 tot 12 uur een haakcafé in Buurtcentrum Capelle-West.
Kom gezellig langs en neem je haakwerk mee !
Wissel patronen en ideetjes uit met een kop koffie erbij.
 
Entree € 1,50, koffie en thee gratis.

Kun je niet haken ?
Dan is dit de gelegenheid om het te leren !

Neem een haaknaald en een bolletje katoen/wol mee en voor je het weet kun je haken.

Tot dan, Wilma (06-48245295) en Yasmin (06-11792324).

P.S.: Bij genoeg animo is het in de toekomst mogelijk workshops te volgen.

SPEELWEEKkaarten

De speelweek zal dit jaar gehouden worden van maandag 25 t/m vrijdag 29 augustus. We hebben plaats voor 250 kinderen van 4 t/m 12 jaar. Het thema van de speelweek 2014 is Winter Wonderland. 

De voorverkoop van de speelweekkaarten start op maandag 16 juni a.s 07.00 uur bij ons vaste verkoopadres Tabakshop West aan de Doormanstraat. MAAR LET OP!!! Net als vorig jaar zullen er niet meer dan 4 kaarten per persoon worden verstrekt, wilt u er meer dan zult u na het aanschaffen van deze 4 kaarten gewoon weer achter in de rij moeten aansluiten. Niet nieuw, maar wel streng: zonder pasfoto kunt u niet inschrijven! Heb daar dus erg in anders komt u voor niets!

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Gezocht!

Beste mensen,

Al jaren organiseren wij, de buurtgroep Capelle West, met veel plezier diverse activiteiten. Denk hierbij aan de speelweek, Sinterklaasintocht, Ronde van West, Santa Run enz.

Nu hebben we gelukkig een groot aantal vrijwilligers die deze activiteiten mogelijk maken maar uiteraard zijn nieuwe vrijwilligers altijd van harte welkom. Zeker vrijwilligers die ideeën hebben voor nieuw op te zetten activiteiten.

Binnen de groep vrijwilligers hebben wij een aantal mensen die zijn opgeleid tot verkeersre-gelaar bij evenementen. Deze mensen moeten wij hebben omdat dat verplicht is bij activitei-ten zoals bijvoorbeeld bij de Ronde van West. Dit een vergunningsvoorwaarde van de ge-meente. De buurtgroep is echter op dit moment dringend op zoek naar een aantal nieuwe verkeersregelaars. De opleiding hiervoor is niet moeilijk en is thuis op de computer te volgen bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland. Nadat het programma is doorlopen volgt er een klein examen. Ook het examen wordt afgenomen via de computer.

Lees meer: Gezocht!

Pagina 1 van 2

Buurtkrant in uw mailbox?

Ontvang iedere twee maanden onze buurtkrant automatisch in uw mailbox.

Laatste buurtgroepnieuws

Het weer

Weersverwachting
Capelle-West
Meer weer in Capelle aan den IJssel

Buienradar