Redactie zoekt hulp voor Buurtkrant

Vanwege het Coronavirus Covid19 zijn veel activiteiten afgelast terwijl er achter de schermen actief wordt gezocht naar alternatieven. De Buurtkrant drijft op de inzet, hulp en medewerking van iedereen binnen de Buurtgroep. Vanwege aanzienlijke uitbreiding van andere werkzaamheden – vind ik het jammer te moeten vragen om vervanging (100%) voor het maken van de Buurtkrant. De vraag komt niet makkelijk over mijn lippen. Per slot van rekening was dat onze trouwlocatie en heeft de Buurtgroep nog steeds een heel warm plekje in ons hart, ter illustratie hieronder een van de vele foto’s.

Net als al de activiteiten binnen Buurtgroep Capelle-West maken we de Buurtkrant samen. Natuurlijk is er eentje die alle bestanden samenvoegd tot een mooi geheel, dat is, was en blijft de bedoeling. Maar een professioneel bedrijf kunnen we niet betalen dus was/blijft het een (klein) groepje vrijwilligers die dit met veel enthousiasme doen, steeds rekening houdend met de deadline. Maar ook met een deadline kan je dit ontspannen thuis doen met agendabeheer, planning, wilskracht en veel plezier.

Natuurlijk zoeken we iemand die de Buurtgroep een warm hart toedraagt en verder:

  • Behoorlijk kan werken met Word en Powerpoint
  • Wil werken met gratis software FastStone (Image Viewer), Greenshot en PDFCreator.
  • Kan/wil werken met (Adobe) Photoshop of vergelijkbare software.
  • Schroom niet mocht je DTP ervaring hebben inclusief randsoftware.

We hoeven geen uitgebreide Sollicitatiebrief met bijbehorend Curriculum Vitae maar wel motivatie en een gepassioneerde man/vrouw die het werk van de Buurtgroep van harte wil ondersteunen en wat trucs kent of wil leren om de Buurtkrant samen te stellen.

Door de samenwerking binnen/met de verschillende groepen van de Buurtgroep kost het je ongeveer 1,5 dag/2 maanden wanneer jij je draai in dit samenwerkingsverband hebt gevonden en wij gaan je zeker helpen – echt wel – bij met dit thuiswerk dat gelezen word in ‘s Gravenland en West. Mocht je nog niet zo bekend zijn met ons; we hebben elk jaar een spetterend vrijwilligersfeest, dit jaar misschien voor de eerste keer in vele, vele jaren in afgeslankte vorm. Ben je lekker enthousiast geworden? Stuur ons dat even je naam, contactgegevens en adres naar redactie@buurtgroepcapellewest.nl.